Dršťková polévka z hříbků a masáků

Suroviny

300 g masáků (růžovek)
6 hříbků
3 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
majoránka
sůl
sádlo

recept nemá fotografii

Postup

Houby očistíme. Hříbky pokrájíme na plátky, oloupané hlavy masáků nakrájíme po plodnicích na širší nudle. Nohy masáků, pokud jsou zdravé, pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nahrubo pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na něm orestujeme cibuli, plátky hříbků a pokrájené masáky - vše pokmínujeme. Jakmile houby pustí trochu vodu a začnou se dusit, přimícháme obě papriky, rychle promícháme a zalijeme vařící vodou nebo vývarem z kostky. Paprika by se neměla připálit, jinak by zhořkla. Osolíme a vaříme do měkka (asi půl hodiny).
Nakonec přidáme rozdrcené stroužky česneku a asi lžičku majoránky. Zahustíme jíškou a necháme ještě asi 15 minut provařit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 224x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dršťková polévka z hříbků a masáků


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist