Dršťková polévka z hříbků a masáků
Suroviny
300 g masáků (růžovek)
6 hříbků
3 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
majoránka
sůl
sádlo
Postup
Houby očistíme. Hříbky pokrájíme na plátky, oloupané hlavy masáků nakrájíme po plodnicích na širší nudle. Nohy masáků, pokud jsou zdravé, pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nahrubo pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na něm orestujeme cibuli, plátky hříbků a pokrájené masáky - vše pokmínujeme. Jakmile houby pustí trochu vodu a začnou se dusit, přimícháme obě papriky, rychle promícháme a zalijeme vařící vodou nebo vývarem z kostky. Paprika by se neměla připálit, jinak by zhořkla. Osolíme a vaříme do měkka (asi půl hodiny).
Nakonec přidáme rozdrcené stroužky česneku a asi lžičku majoránky. Zahustíme jíškou a necháme ještě asi 15 minut provařit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 224x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dršťková polévka z hříbků a masáků
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!