Něžné kotlety
Suroviny
4 vepřové kotlety
1 pórek
100 ml bílého vína
sůl
1 lžíčka koření na čínu
olej
50 g másla
3 lžíce smetany ke šlehání
snítka citronové bazalky
Postup
Kotlety na okraji několikrát nakrojíme, aby se při tepelné přípravě nezkroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a mírně posypeme kořením na čínu po obou stranách. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a máslo. Na tuku kotlety rychle opečeme po obou stranách, podlijeme bílým vínem, přisypeme nakrájenou bílou část pórku. Přidáme větvičku citrónové bazalky, kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme příkon tepla a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme buď vínem, nebo vlahou vodou.
Když jsou kotlety měkké, vmícháme smetanu ke šlehání a podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 142x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Něžné kotlety
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!