Kuřecí frikasé po anjousku
Suroviny
600 g kuřecího masa (prsa, stehna bez kostí)
200 g žampionů
200 g malých cibulek
300 ml bílého suchého vína
2 lžíce másla
100 ml smetany ke šlehání
bílý mletý pepř
sůl
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velké asi jako na guláš. Malé cibulky oloupeme a ponecháme v celku, žampiony očistíme, jsou-li větší, rozkrojíme je tak, aby byly zhruba ve velikosti kousků masa.
V kastrole rozpálíme máslo a rychle na něm opečeme cibulky a žampiony. Máslo může jen lehce zhnědnout, jinak by zhořklo. Přidáme kuřecí maso a také velmi krátce orestujeme, aby se zatáhlo. Přilijeme bílé víno, osolíme a opepříme a velmi zvolna dusíme. Jako u všech dušených mas, i tady platí, že čím menší příkon tepla, tím je lepší výsledek.
Při dušení nepodléváme vodou, pouze vínem. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme trochu šlehačky (není nutné, někdo má radši pouze "vinnou" varintu.
Podáváme se zapečenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Nepodařilo se mi koupit malé cibulky, tak jsem použila bílou část naťových cibulek. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 078x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí frikasé po anjousku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!