Paprikové brambory
Suroviny
4 brambory
4 papriky
2 - 3 paprikové klobásy
svazek hladké petrželky
mletý pepř
1 chilli paprička
3 lžíce olivového oleje
sůl
3 lžíce strouhaného parmazánu na posypání
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Z paprik odstraníme jádřince a také je nakrájíme na proužky. Klobásy nakrájíme na kolečka, z chilli papričky odstraníme zrníčka a nakrájíme ji nadrobno.
Použijeme velkou pánev s pokličkou. Rozpálíme na ni olej s nakrájenou chilli papričkou. K oleji přidáme brambory a restujeme za občasného míchání až brambory začnou měnit trochu barvu. Posypeme hrubě mletým čerstvým pepřem, přidáme nakrájené papriky a krobásu. Opět společně chvíli restujeme a občas promícháme. Po chvíli přidáme asi 3 lžíce teplé vody a přikryjeme pokličkou. Ztlumíme příkon tepla. V páře, která se vytvoří z vody, brambory i zelenina za pár minut dojdou. Nakonec osolíme, přidáme nasekanou petrželku, lehce promícháme. Podáváme posypané sýrem.
Poznámka:
Jistě je vám jasné, že poměry surovin můžete měnit podle situace. Také chilli papričku lze vynechat a omezit pepř, pokud jídlo budou jíst děti. Jinak je dost pálivé, ale velmi chutné. A rychlé. Zvládnete během půl hodiny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 252x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Paprikové brambory
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!