Vepřová játra v pikantním leču

Suroviny

600 g vepřových jater
2 - 3 papriky
1 konzerva rajčat
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce sladké chilli omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.

Jemně si pokrájíme oloupanou cibuli a česnek. Odstraníme jádřince z paprik, papriky opláchneme a nakrájíme na kousky (spíše větší). Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb. Prostě skoro cokoliv.

Poznámka:
Bez té chilli omáčky by to nebylo ono, opravdu ji ničím nenahrazujte. Používám thajskou, mám ji stále doma. Hodí se na všelicos....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra v pikantním leču


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist