Vepřové v bylinkové marinádě

Suroviny

600 g vepřového plecka
8 lžic olivového olej
1 lžíce papriky
1/2 lžičky hrubě mletého pepře 4 barev
1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
1 lžička čerstvé nasekané bazalky
1 mladá cuketa
3 cibule

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na menší a tenčí plátky. Můžeme samozřejmě použít i kvalitnější maso (kotlety, kýtu...). Do olivového oleje přidáme mletý pepř a papriku a rozšleháme. Potom vmícháme nasekané bylinky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Budeme jí prokládat maso. Cuketu budeme potřebovat až při grilování.
Připravíme si keramickou nebo skleněnou nádobu, ve které budeme maso marinovat. Na dno položíme vrstvu cibule, na to vrstvu masa. Každý plátek masa potřeme z obou stran marinádou. Vrstvy střídáme, jak nám to vyjde. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu marinovat alespoň 24 hodin, ale klidně i dvakrát tolik.
Před grilováním si oddělíme maso od cibule. Nejdříve grilujeme maso, na okraj grilu přidáme plátky cukety. Když je maso téměř hotové, začneme grilovat cibuli, nejlépe na grilovacím tácku, aby nepadala do žhavých uhlíků. Maso podáváme obložené grilovanou cuketou a posypané grilovanou cibulí. Bez marinády. Doplníme jakýmkoliv čerstvým salátem. A kdo musí, přikousne si pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 461x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové v bylinkové marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist