Vepřové v bylinkové marinádě
Suroviny
600 g vepřového plecka
8 lžic olivového olej
1 lžíce papriky
1/2 lžičky hrubě mletého pepře 4 barev
1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
1 lžička čerstvé nasekané bazalky
1 mladá cuketa
3 cibule
Postup
Maso nakrájíme na menší a tenčí plátky. Můžeme samozřejmě použít i kvalitnější maso (kotlety, kýtu...). Do olivového oleje přidáme mletý pepř a papriku a rozšleháme. Potom vmícháme nasekané bylinky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Budeme jí prokládat maso. Cuketu budeme potřebovat až při grilování.
Připravíme si keramickou nebo skleněnou nádobu, ve které budeme maso marinovat. Na dno položíme vrstvu cibule, na to vrstvu masa. Každý plátek masa potřeme z obou stran marinádou. Vrstvy střídáme, jak nám to vyjde. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu marinovat alespoň 24 hodin, ale klidně i dvakrát tolik.
Před grilováním si oddělíme maso od cibule. Nejdříve grilujeme maso, na okraj grilu přidáme plátky cukety. Když je maso téměř hotové, začneme grilovat cibuli, nejlépe na grilovacím tácku, aby nepadala do žhavých uhlíků. Maso podáváme obložené grilovanou cuketou a posypané grilovanou cibulí. Bez marinády. Doplníme jakýmkoliv čerstvým salátem. A kdo musí, přikousne si pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 461x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové v bylinkové marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!