Citrónové ragú
Suroviny
800 g hovězího předního
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 citrón
8 žampionů
2 lžíce světlé jíšky
2 lžíce švestkových povidel
200 ml bílého vína
2 bobkové listy
6 zrnek pepře
2 hřebíčky
sůl
Postup
Nejdříve si očistíme všechnu zeleninu. Citrón omyjeme, odřízneme špičky a zbytek nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme. Přidáme na větší kostky nakájené maso (asi jako na guláš) a také orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, hřebíčky a plátky citrónu. Podlijeme bílým vínem a dusíme až je maso poloměkké.
Zatím si nahrubo nakrájíme kořenovou zeleninu a žampiony, které asi v polovině dušení přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme. Ke konci vyjmeme koření a citrónové slupky, zahustíme jíškou, necháme provařit a úplně na závěr do omáčky zamícháme povidla. Podle potřeby dochutíme. Přílohou může být prakticky cokoliv - brambory, hranolky, rýže, knedlíky nebo pečivo.
Poznámka:
Omáčka má výraznou chuť po citrónu zjemněnou povidly.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 325x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Citrónové ragú
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!