Citrónové ragú

Suroviny

800 g hovězího předního
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 citrón
8 žampionů
2 lžíce světlé jíšky
2 lžíce švestkových povidel
200 ml bílého vína
2 bobkové listy
6 zrnek pepře
2 hřebíčky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme všechnu zeleninu. Citrón omyjeme, odřízneme špičky a zbytek nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme. Přidáme na větší kostky nakájené maso (asi jako na guláš) a také orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, hřebíčky a plátky citrónu. Podlijeme bílým vínem a dusíme až je maso poloměkké.

Zatím si nahrubo nakrájíme kořenovou zeleninu a žampiony, které asi v polovině dušení přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme. Ke konci vyjmeme koření a citrónové slupky, zahustíme jíškou, necháme provařit a úplně na závěr do omáčky zamícháme povidla. Podle potřeby dochutíme. Přílohou může být prakticky cokoliv - brambory, hranolky, rýže, knedlíky nebo pečivo.

Poznámka:
Omáčka má výraznou chuť po citrónu zjemněnou povidly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 325x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové ragú


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist