Vídeňská bábovka se špaldovou moukou
Suroviny
2 skleničky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 sklenička oleje
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička špaldové mouky
1 sklenička mléka
1 prášek do pečiva
+ kandovaná citrónová kůra, kousky čokolády, ořechy
Postup
Cukr ušleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a olejem do husté pěny. Přidáme obojí mouku promíchanou s práškem do pečiva, odražené mléko, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Do hotového těsta můžeme přidat kandovanou kůru pokrájenou na kousky, čokoládu nebo ořechy. Dají se ale přidat třeba slunečnicová semínka nebo třeba čokoládové cereální mušličky.
Těsto vlijeme a rovnoměrně rozdělíme do formy na bábovku nebo na srnčí hřbet a pomalu pečeme v troubě při teplotě asi 180 st. C.
Poznámky:
Použijete-li špaldovou mouku, bábovka je na řezu mírně tmavší, má však výraznější chuť. Lze použít také jen polohrubou mouku.
Sklenička, která se tu používá pro odměření surovin má objem 1 decilitr (tedy 100 ml).
Volně dle knížky S Čirinou na cestách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 775x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vídeňská bábovka se špaldovou moukou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!