Květákový nákyp s mletým masem
Suroviny
1 květák
500 g mletého vepřového masa
1 lžíce grilovacího koření
3 vejce
1 lžíce solamylu
talíř mladých kopřiv
100 g šunky
150 g sýra
200 ml zakysané smetany
sůl
mletý pepř
Postup
Květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme do měkka. Vodu slijeme a květák necháme vychladnout. Horkou vodou spaříme kopřivy a když zchladnou, tak je nasekáme. K mletému vepřovému masu přidáme sůl, grilovací koření, lžíci solamylu a vajíčko. Dno zapékací misky vytřeme tenounce sádlem a pokryjeme ochuceným mletým masem. Na to poklademe růžičky květáku, zasypeme nasekanou šunkou a hrubě nastrouhaným sýrem. Zbývající dvě vajíčka rozšleháme spolu se solí a pepřem v zakysané smetaně a směsí polijeme suroviny v zapékací misce.
V troubě zapečeme do zlatova.
Podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 510x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákový nákyp s mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!