Mrkvánky
Suroviny
170 g jemně nastrouhané mrkve
170 g špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce přírodního cukru
4 lžíce sekaných mandlí
70 g másla
šťáva z jednoho citronu
100 ml pomerančového džusu 100%
Poleva:
1 bílek
100 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
Postup
K mouce přidáme prášek do pečiva, cukr, jemně nasekané mandle a všechny suché suroviny promícháme. Očistíme a jemně nastrouháme mrkev, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, citrónovou šťávu a pomerančový džus. Vše promícháme a rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Těsto je poměrně hutné. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C.
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, poté nakrájíme a každý kousek namočíme jednou stranou v polevě. Necháme zaschnout.
Příprava polevy:
Všechny sutoviny na polevu třeme chvíli vařečkou, až je poleva lesklá a hustá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 654x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mrkvánky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!