Penne Amatriciana
Suroviny
250 g těstovin penne
400 g vyzrálých rajčat
200 g uzené kvalitní slaniny
1/2 cibule
1 sušená chilli paprička
sůl
cayenský pepř
parmazán
olivový olej
Postup
Slaninu nakrájíme na širší proužky a orestujeme na lžíci olivového oleje do křupava. Dáme stranou. Na stejné (hlubší) pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hrubě rozdrcenou chilli papričku bez semínek (kdo má rád ostřejší, může dát i dvě) a cayenský pepř. Potom přidáme hrubě nasekaná rajčata, která jsme předtím spařili v horké vodě a oloupali. Pokud nemáme dost vyzrálá rajčata, můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata. Osolíme, lehce promícháme, vrátíme slaninu a na mírném příkonu zvolna dusíme až do zhoustnutí rajčatové omáčky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu tzv. al dente. Na talíře na ně navršíme omáčku a posypeme parmazánem.
Poznámka:
Nešidit a nenahrazovat suroviny. Uvedený rozpočet je pro dvě osoby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Penne Amatriciana
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!