Penne Amatriciana

Suroviny

250 g těstovin penne
400 g vyzrálých rajčat
200 g uzené kvalitní slaniny
1/2 cibule
1 sušená chilli paprička
sůl
cayenský pepř
parmazán
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na širší proužky a orestujeme na lžíci olivového oleje do křupava. Dáme stranou. Na stejné (hlubší) pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hrubě rozdrcenou chilli papričku bez semínek (kdo má rád ostřejší, může dát i dvě) a cayenský pepř. Potom přidáme hrubě nasekaná rajčata, která jsme předtím spařili v horké vodě a oloupali. Pokud nemáme dost vyzrálá rajčata, můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata. Osolíme, lehce promícháme, vrátíme slaninu a na mírném příkonu zvolna dusíme až do zhoustnutí rajčatové omáčky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu tzv. al dente. Na talíře na ně navršíme omáčku a posypeme parmazánem.
Poznámka:
Nešidit a nenahrazovat suroviny. Uvedený rozpočet je pro dvě osoby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Penne Amatriciana


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist