Záhorácká roláda plněná zelím
Suroviny
1 kg vepřového bůčku připraveného na roládu
200 g anglické slaniny
300 g kysaného zelí
4 žampiony
1 cibule
sůl
kmín
mletý pepř
1/2 červené kapie
1 noha čabajky
Postup
Plát masa z bůčku rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe na něj plátky slaniny. Z kysaného zelí dobře vymačkáme tekutinu, překrájíme ho a dáme do mísy. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme žampiony a kapii. Vše promícháme se zelím v misce. Tuto směs naneseme na připravený plát masa, doprostřed podélně položíme čabajku. Pevně zarolujeme (pomáháme si tak, že konečky prstů zasunujeme dole "vylézající" náplň). Roládu svážeme potravinářskou nití. Na pánvi na oleji ji rychle opečeme po všech stranách, předáme do hlubšího pekáčku, osolíme, pokmínujeme a trochu podlijeme vodou. Pečeme v troubě přikrytou asi 1 hodinu. Potom odkryjeme, poléváme výpekeme a dopečeme do křupava. Báječně chutná s bramborovou kaší.
Poznámka:
Volně podle knížky V kuchyni s Čirinou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 114x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Záhorácká roláda plněná zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!