Záhorácká roláda plněná zelím

Suroviny

1 kg vepřového bůčku připraveného na roládu
200 g anglické slaniny
300 g kysaného zelí
4 žampiony
1 cibule
sůl
kmín
mletý pepř
1/2 červené kapie
1 noha čabajky

recept nemá fotografii

Postup

Plát masa z bůčku rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe na něj plátky slaniny. Z kysaného zelí dobře vymačkáme tekutinu, překrájíme ho a dáme do mísy. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme žampiony a kapii. Vše promícháme se zelím v misce. Tuto směs naneseme na připravený plát masa, doprostřed podélně položíme čabajku. Pevně zarolujeme (pomáháme si tak, že konečky prstů zasunujeme dole "vylézající" náplň). Roládu svážeme potravinářskou nití. Na pánvi na oleji ji rychle opečeme po všech stranách, předáme do hlubšího pekáčku, osolíme, pokmínujeme a trochu podlijeme vodou. Pečeme v troubě přikrytou asi 1 hodinu. Potom odkryjeme, poléváme výpekeme a dopečeme do křupava. Báječně chutná s bramborovou kaší.
Poznámka:
Volně podle knížky V kuchyni s Čirinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 114x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Záhorácká roláda plněná zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist