Moje dršťková
Suroviny
500 g hovězích drštěk (předvařených)
1 mrkev
1 cibule
kousek pórku
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 kostka Natur zeleninového bujonu
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce majoránky
mletý pepř
(zelená petrželka)
Postup
Základem této polévky jsou dršťky. V poslední době už se pomalu bojím napsat, že používám něco mraženého, ale je tomu tak. Použila jsem mražené a předvařené dršťky. Ušetřila jsem si tak spoustu práce s jejich promýváním, odstraňováním nečistot, proplachováním a dlouhým vařením. Prostě jsem je po rozmrazení povařila asi hodinu v osolené vodě, a když byly měkké, tak jsem je slila a propláchla.
Jako základ polévky jsem použila 1 kostku Natur zeleninového bujónu do 2,5 l osolené vody. Do vařícího vývaru jsem přidala jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, jemně nakrájený asi 4 cm dlouhý kousek zelené části pórku. Ze sádla a mouky jsem připravila řídkou jíšku, do které jsem úplně na závěr přidala mletou papriku. Jíšku jsem zavařila do polévky. A pak už jen přidala rozmačkaný česnek a majoránku. Úplně nakonec do polévky přišly dříve uvařené dršťky, aby se v polévce prohřály. Kdo má rád, může přidat i nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka:
Polévka je vydatná, tzv. svačinová. Netvrdím, že je to pravá česká dršťková, ale nám takto připravená chutná. Moc.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 597x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Moje dršťková
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!