Normandský jablkový koláč II.

Suroviny

90 g másla
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
3 vejce
špetka soli
4 jablka
špetka mleté skořice
kůra z poloviny citrónu
1 vanilkový cukr
3 lžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme citrónovou kůru, mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do kulaté koláčové formy s vlnitým okrajem, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe plátky jablek, která jsme oloupali a nastrouhali na tenké plátky na okurkovém struhadle. Posypeme vanilkovým cukrem, poprášíme skořicí a navrch posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 25 až 30 minut.

Poznámka:
Prášek do pečiva se do toho opravdu nedává. Koláč je výborný zejména vlahý (ostatně jako všechny jablečné moučníky).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Normandský jablkový koláč II.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist