Normandský jablkový koláč II.
Suroviny
90 g másla
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
3 vejce
špetka soli
4 jablka
špetka mleté skořice
kůra z poloviny citrónu
1 vanilkový cukr
3 lžíce mandlových lupínků
Postup
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme citrónovou kůru, mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do kulaté koláčové formy s vlnitým okrajem, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe plátky jablek, která jsme oloupali a nastrouhali na tenké plátky na okurkovém struhadle. Posypeme vanilkovým cukrem, poprášíme skořicí a navrch posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 25 až 30 minut.
Poznámka:
Prášek do pečiva se do toho opravdu nedává. Koláč je výborný zejména vlahý (ostatně jako všechny jablečné moučníky).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Normandský jablkový koláč II.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!