Pomazánka z vepřového bůčku
Suroviny
300 g pečeného veprového bůčku
3 kyselé okurky
1 vejce natvrdo
1 malá cibule
3 lžíce hořčice
2 lžíce majolky
mletý pepř
(sůl)
salátová okurka na ozdobení
Postup
Upečený (a vychladnutý) vepřový bůček nakrájíme na kousky (odstraníme kosti) a jemně umeleme. Kyselé okurky, cibuli a vajíčko nakrájíme na jemné kostičky. Přidáme horčici, majolku a podle potřeby osolíme a opepříme.
Mažeme na chléb, ozdobíme kolečky salátové nebo kysané okurky.
Poznámka:
Kousek bůčku přidávám ke králíkovi, když ho peču na cibuli. Bůček králíka krásně provoní, ale pak se většinou nesní. Tak ho spotřebuji do pomazánky, která v chladničce vydrží i do druhého dne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 654x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pomazánka z vepřového bůčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!