Kuřecí stejk s kachními játry
Suroviny
400 g kachních jater
400 g kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
olivový olej
200 ml červeného vína
80 g hnědého cukru
citrónová šťáva z poloviny citrónu
Postup
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme, případně i rozkrojíme, aby nebyla příliš vysoká. Opepříme je. Z jater odstraníme případné světlé zbytky (nevím čeho přesně) a nakrájíme je na větší kousky. Nejdříve opečeme na rozpáleném olivovém oleji kuřecí prsa po obou stranách, vyjmeme, osoláme a vložíme do zahřáté trouby. Ještě trochu "dojdou" a zároveň zůstanou teplá.
Na pánev přidáme trochu oleje a rychle na něm orestujeme játra po obou stranách (trvá asi 2 minuty) a také vyjmeme. Do pánve nalijeme červené víno, přidáme hnědý cukr a citrónovou šťávu. Za stálého zahřívání mícháme, až omáčka zhoustne. Potom odstavíme ze zdroje tepla a do omáčky vrátíme orestovaná játra, aby se prohřála a obalila omáčkou.
Na talíř dáme kuřecí stejk, na něj navršíme kachní játra s omáčkou. Příloha může být jakákoliv, snad jen knedlíky se nehodí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 562x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí stejk s kachními játry
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!