Kuře po italsku (ze Sardínie)
Suroviny
1 kuře
3 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky nebo zelené petrželky
4 lžíce olivového oleje
200 g strouhaného parmazánu
6 větších brambor
sůl
mletý pepř
1 konzerva loupaných rajčat (400 g)
Postup
Kuře naporcujeme na menší kousky (místo celého kuřete můžeme použít i 4 stehna), dobře osolíme, opepříme a poprášíme strouhankou. Vložíme do hlubšího pekáče. Zasypeme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo nasekanou petrželkou, zalijeme nahrubo nasekanými rajčaty z konzervy, zakápneme olivovým olejem a bohatě posypeme strouhaným parmazánem. Mezi maso nastrkáme oloupané a na větší špalíčky nakrájené brambory.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu a 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 st. C. Potom odkryjeme alobal, teplotu zvýšíme na 200 st. C a dopečeme.
Poznámky:
Místo konzervy rajčat můžeme použít i čerstvá rajčat, pokud mají méně šťávy, je třeba trochu podlít vodou, aby se kuře zespodu nepřichytilo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 823x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře po italsku (ze Sardínie)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!