Bratislavská vepřová pečeně
Suroviny
800 g vepřového karé
1 velká cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 citron
200 ml smetany ke šlehání
1 mrkev
kousek celeru
2 sterilované okurky
2 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do zlatova. Na ni položíme osolené a opepřené maso, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme zeleninovým vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Mrkev a celer očistíme a vcelku povaříme odděleně ve vodě (včetně hrášku). Po vyjmutí mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i kyselé okurky.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a udržujeme v teple. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Přilijeme šlehačku, promícháme a propasírujeme do druhé nádoby. Dochutíme citrónem, podle potřeby přisolíme a opepříme a nakonec vložíme do omáčky připravenou zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou. Jako přílohu použijeme například rýži nebo drobnější těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 6 990x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bratislavská vepřová pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!