Bratislavská vepřová pečeně

Suroviny

800 g vepřového karé
1 velká cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 citron
200 ml smetany ke šlehání
1 mrkev
kousek celeru
2 sterilované okurky
2 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce oleje
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do zlatova. Na ni položíme osolené a opepřené maso, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme zeleninovým vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Mrkev a celer očistíme a vcelku povaříme odděleně ve vodě (včetně hrášku). Po vyjmutí mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i kyselé okurky.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a udržujeme v teple. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Přilijeme šlehačku, promícháme a propasírujeme do druhé nádoby. Dochutíme citrónem, podle potřeby přisolíme a opepříme a nakonec vložíme do omáčky připravenou zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou. Jako přílohu použijeme například rýži nebo drobnější těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 990x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bratislavská vepřová pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist