Vepřová roláda se sušeným ovocem

Suroviny

150 g sušeného ovoce
800 g vepřové rolády
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
50 g rozinek
1 lžička cukru
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
1/4 l masového vývaru
1/8 l smetany
1 lžička solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4 l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky. Smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.
Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme.
Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě. Maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a podléváme.
Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme a zjemníme čerstvým máslem. Omáčku dochutíme.

Příloha: červené zelí s jablky a bramborové knedlíky.

Tip: Vývar můžeme zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 262x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,50 (počet: 2) 8,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda se sušeným ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist