Panenka balenka
Suroviny
600 g vepřové panenky
200 g anglické
slaniny
100 g sušených meruněk
2 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
máslo a olej na opečení
sůl
Postup
Vepřovou panenku nakrájíme asi na 2 cm silné špalíčky. Každý trochu rukou rozmáčkneme. Hořčici smícháme s olejem a maso po obou stranách touto směsí potřeme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Zatím si můžeme připravit přílohu - opečené brambory smíchané s proužky opečených paprik.
Sušené meruňky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby část plátků slaniny přesahovala okraj a dala se použít na překrytí masa. Na oleji s máslem opečeme naložené maso po obou stranách, vložíme do zapékací misky, osolíme, posypeme nakrájenými meruňkami, přikryjeme přesahující slaninou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st. C. V troubě ponecháme asi 5 minut, slanina by měla být křupavá. Ne déle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 201x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Panenka balenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!