Telecí guláš vlašský
Suroviny
700 g telecího plecka
50 g másla
40 g cibule
1 lžička sladké papriky
1 lžička kaparů
2 zralá rajčata
1 lžička parmazánu
Postup
Do kastrolu dáme 50 g másla, 40 g strouhané cibule, necháme lehce zpěnit, cibulku zežloutnout, přidáme lžičku sladké papriky, osolené telecí maso nakrájené na hrubší kostky a lžičku drobně sekaných kaparů. Podlijeme asi 100 ml vývaru a dusíme do měkka asi 3/4 hodiny.
K udušenému masu přidáme naběračku slabšího vývaru z kostí, zahustíme vše jíškou připravenou ze 20 g másla a 30 g mouky, přidáme dvě menší rajčata, zcela jemně nasekaná a necháme 20 minut dále volně na okraji plotny dodusit. Udušené maso vybereme drátěnou naběračkou na horkou mísu, obložíme osmaženými brambory nebo dušenou rýží a omáčku nalijeme kolem. Jídlo podáváme horké. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Volně dle stejnojmenného receptu z knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové.
Poznámky:
Při přípravě jídla podle této skoro 100 let staré kuchařky jsem udělala pár změn. Vývar samozřejmě nebyl z kostí, ale z kostky. Jako přílohu jsem použila těstoviny, protože se mi to hodilo. Neposypala jsem je parmazánem, ale čestvě vyrašenou roketou. I tak to bylo dle mých strávníků velmi dobré
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 651x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Telecí guláš vlašský
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!