Telecí guláš vlašský

Suroviny

700 g telecího plecka
50 g másla
40 g cibule
1 lžička sladké papriky
1 lžička kaparů
2 zralá rajčata
1 lžička parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu dáme 50 g másla, 40 g strouhané cibule, necháme lehce zpěnit, cibulku zežloutnout, přidáme lžičku sladké papriky, osolené telecí maso nakrájené na hrubší kostky a lžičku drobně sekaných kaparů. Podlijeme asi 100 ml vývaru a dusíme do měkka asi 3/4 hodiny.
K udušenému masu přidáme naběračku slabšího vývaru z kostí, zahustíme vše jíškou připravenou ze 20 g másla a 30 g mouky, přidáme dvě menší rajčata, zcela jemně nasekaná a necháme 20 minut dále volně na okraji plotny dodusit. Udušené maso vybereme drátěnou naběračkou na horkou mísu, obložíme osmaženými brambory nebo dušenou rýží a omáčku nalijeme kolem. Jídlo podáváme horké. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Volně dle stejnojmenného receptu z knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové.
Poznámky:
Při přípravě jídla podle této skoro 100 let staré kuchařky jsem udělala pár změn. Vývar samozřejmě nebyl z kostí, ale z kostky. Jako přílohu jsem použila těstoviny, protože se mi to hodilo. Neposypala jsem je parmazánem, ale čestvě vyrašenou roketou. I tak to bylo dle mých strávníků velmi dobré

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 651x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí guláš vlašský


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist