Sekaný vepřový řízek s celerem

Suroviny

800 g mletého vepřového masa
sůl
mletý pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
250 ml strouhaného celeru
olej na smažení
zakysaná smetana light

recept nemá fotografii

Postup

K mletému masu přidáme jemně nastrouhaný celer, rovnou lžičku soli, trochu mletého pepře, dvě vejce, dvě lžíce mléka a dvě lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, nejlépe rukama a hmotu necháme v chladnu odležet alespoň hodinu, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Potom tvoříme mokrýma rukama z hmoty malé řízečky (karbanátky) a smažíme je na oleji do zlatova. Můžeme doplnit jednoduchým dresinkem ze zakysané smetany, do které vmícháme lžičku naloženého křenu s jablky a lžíčku hořčice.
Další variantou je obalení "přírodních" řízečků v trojobalu.
Podáváme s bramborem nebo s pečivem. Jsou chutné i studené.
Poznámka:
Inspirace z knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 067x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaný vepřový řízek s celerem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist