Sekaný vepřový řízek s celerem
Suroviny
800 g mletého vepřového masa
sůl
mletý pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
250 ml strouhaného celeru
olej na smažení
zakysaná smetana light
Postup
K mletému masu přidáme jemně nastrouhaný celer, rovnou lžičku soli, trochu mletého pepře, dvě vejce, dvě lžíce mléka a dvě lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, nejlépe rukama a hmotu necháme v chladnu odležet alespoň hodinu, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Potom tvoříme mokrýma rukama z hmoty malé řízečky (karbanátky) a smažíme je na oleji do zlatova. Můžeme doplnit jednoduchým dresinkem ze zakysané smetany, do které vmícháme lžičku naloženého křenu s jablky a lžíčku hořčice.
Další variantou je obalení "přírodních" řízečků v trojobalu.
Podáváme s bramborem nebo s pečivem. Jsou chutné i studené.
Poznámka:
Inspirace z knížky S Čirinou na cestách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 067x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sekaný vepřový řízek s celerem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!