Vepřové s pivní omáčkou
Suroviny
1 kg vepřové plece
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
3 stroužky česneku
1/2 l světlého piva
mletý pepř
drcený kmín
špetka zázvoru
sůl
sádlo
hrst nastrouhaného chleba na zahuštění
Postup
Vepřovou plec necháme v celku, osolíme a opepříme. V kastrolu na jedné lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, promícháme a vložíme maso, které rychle necháme zatáhnout po všech stranách. Potom ho podlijeme trochu pivem, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a nakrájíme na tenké plátky. Asi po půl hodině přidáme zeleninu k masu a je-li třeba, podlijeme opět trochu pivem a pečeme dá1.
Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb a dolijeme zbytek piva. Posledních 10 minut pečeme bez pokličky a poléváme maso omáčkou, aby mělo pěknou kůrčičku. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou zázvoru. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou, vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 121x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové s pivní omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!