Provensálský špaček

Suroviny

5 plátků z vepřové kýty
2 ks kuřecích prsou
10 plátků slaniny
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva hrášku
2 lžíce hladké mouky
1 lžička provensálského koření
olej
sůl
mletý pepř
(vývar)

recept nemá fotografii

Postup

Plátky vepřového masa naklepeme a podélně rozdělíme na poloviny. Po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý díl vepřového masa položíme plátek slaniny a kolmo špalíček kuřecího masa. Pevně zavineme a upevníme jedním či dvěma párátky. Každý závitek lehce poprášíme moukou promíchanou s provensálským kořením. Závitky opečeme po všech stranách na oleji, přidáme nasekaná rajčata a trochu vývaru. Zmírníme příkon tepla a zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, přilijeme vývar. Sterilovaný hrášek přidáme až nakonec, stačí, aby se prohřál v omáčce.
Podáváme s těstovinami, vhodným doplńkem je i jednoduchý salát.
Poznámka:
Jde o více než 4 porce (asi 6 - 7 porcí).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 182x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálský špaček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist