Provensálský špaček
Suroviny
5 plátků z vepřové kýty
2 ks kuřecích prsou
10 plátků slaniny
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva hrášku
2 lžíce hladké mouky
1 lžička provensálského koření
olej
sůl
mletý pepř
(vývar)
Postup
Plátky vepřového masa naklepeme a podélně rozdělíme na poloviny. Po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý díl vepřového masa položíme plátek slaniny a kolmo špalíček kuřecího masa. Pevně zavineme a upevníme jedním či dvěma párátky. Každý závitek lehce poprášíme moukou promíchanou s provensálským kořením. Závitky opečeme po všech stranách na oleji, přidáme nasekaná rajčata a trochu vývaru. Zmírníme příkon tepla a zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, přilijeme vývar. Sterilovaný hrášek přidáme až nakonec, stačí, aby se prohřál v omáčce.
Podáváme s těstovinami, vhodným doplńkem je i jednoduchý salát.
Poznámka:
Jde o více než 4 porce (asi 6 - 7 porcí).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 182x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Provensálský špaček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!