Svíčková pečeně po rýnsku
Suroviny
(pro 4 osoby)
800 g hovězího masa ze spodního šálu
50 g cibule
1/4 l červeného vinného octa
1 lžička celého pepře
1 lžička hořčičných semínek
1 bobkový list
sůl
pod pečeni a na omáčku:
2 lžíce margarínu
1/4 l masového vývaru
2 lžíce červeného vína
40 g rozinek
40 g perníku
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce kysané smetany
sůl
petrželka a rajčata na ozdobení
Postup
Maso natěsnáme do vyššího úzkého hrnce, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme octem, 1/4 l převařené vody a posypeme kořením. Přikryjeme pokličkou a dáme do chladna na 2 až 3 dny, občas ho obrátíme. Pak v pánvi při střední teplotě rozpustíme margarín. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme. Přidáme vývar, víno a 3 lžíce marinády. Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme. Rozinky namočíme. Do mouky pomalu vmícháme smetanu. Hovotou pečeni vyjmeme na talíř a do vypečené šťávy rozmícháme smetanu. Přidáme rozinky, perník a mírně povaříme.
Příloha: bramborový knedlík, dušené červené zelí
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 132x
Komentáře receptu Svíčková pečeně po rýnsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!