Kuřecí roláda s hráškem
Suroviny
4 větší kuřecí steaky (prsa)
120 g slaniny
2 vajíčka
80 g másla
1 lžička koření na kuře
100 g zeleného hrášku
1 houska
3 lžíce mléka
sůl
+ forma na srnčí hřbet
Postup
Jako základ můžeme použít buď kuřecí stejky (stehna zbavená kostí), kuřecí prsa nebo i celé vykostěné kuře. Maso lehce a nejlépe přes fólii rozklepeme, osolíme a 3 kusy vložíme do formy na srnčí hřbet vyložené papírem na pečení. Papír si ustříhneme tak velký, aby po naplnění hřbetu přikryl nahoře roládu.
Maso ve formě poklademe slaninou (dva plátky dáme stranou).
Změklé máslo utřeme se žloutky a kořenící směsí. Housku jemně nakrájíme a pokapeme mlékem. Z bílků ušleháme sníh. Housku vmícháme do vaječné směsi, přidáme hrášek a nakonec sníh z bílků. Tuto nádivku použijeme na vnitřek rolády. Nahoru položíme zbývající plátek masa rozdělený na poloviny a zbývající slaninu. Přitiskneme a papír přehneme přes vršek rolády.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 st. C a pečeme cca jednu hodinu.
Po vyjmutí z trouby necháme chvíli zchladnout, potom odlijeme případný tuk (použijeme třeba k omaštění brambor), roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Podáváme třeba s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Poznámky:
Můžeme použít jakoukoliv oblíbenou nádivku i jiné druhy koření.
K dispozici jsou také fotografie zobrazující postup práce (je třeba kliknout na tlačítko další u velké hlavní fotografie).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 591x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí roláda s hráškem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!