Polévka z vepřového jazyka s kroupami
Suroviny
1 vepřový jazyk
100 g krup
50 g hrášku
1 malá mrkev
3 stroužky česneku
kousek pórku
mletý pepř
celý pepř
sůl
Postup
Vepřový jazyk vložíme do studené osolené vody se 4 kuličkami černého pepře, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až maso změkne. Odděleně si uvaříme kroupy do měkka, zcedíme. Měkký vepřový jazyk vyjmeme z vývaru a opláchneme pod studenou vodou, aby se dobře loupal. Potom odstraníme hrubou kůži z povrchu jazyka a kosti u kořene jazyka. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme i pokrájenou zeleninu a kroupy, okořeníme mletým pepřem a asi 10 minut povaříme.
Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 939x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z vepřového jazyka s kroupami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!