Makrely grilované na šalvěji
Suroviny
1 kg makrel (mražených)
1 lžíce sušené šalvěje
1 citrón
2 jablka
2 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř
Postup
Tento recept jsem vynalezla "z nouze". Na zahrádce mám velký šalvějový keř, každý rok si šalvěj nasuším, ale málo ji používám. A navíc jsem neměla žádné čerstvé maso, tak jsem sáhla po zmražených makrelách. Preferuji ty od firmy NOWACO.
Makrely necháme rozmrazit, očistíme břišní dutinu (jsou vykuchané, ale ne precizně), opláchneme, necháme okapat a osušíme. Potom je potřeme solí vně i uvnitř a do břišní dutiny nasypeme drcenou šalvěj. Omytý citrón nakrájíme na plátky a ty na poloviny a zasuneme také do břišní dutiny. Zvenku posypeme makrely hrubě drceným pepřem. A pak je po dvou zabalíme do alobalu. Ještě před uzavřením alobalu přidáme dílky jablek (i se slupkou) a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi půl hodiny. Na posledních 10 minut balíčky nahoře otevřeme (opatrně, vyvalí se pára) a necháme dopéct.
Podáváme s plátkem citrónu a třeba s hranolky.
Poznámka:
V létě můžeme použít i čerstvou šalvěj a makrely třeba připravit na grilu.Z velké hlavní fotografie se dostanete na další fotografie, které ukazují postup zpracování.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Makrely grilované na šalvěji
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!