Kořeněná hovězí pečeně ze šálu
Suroviny
(pro 4 osoby)
800 g hovězího filetu
1/2 bobkového listu
1 lžička zeleného pepře
1 lžička plnotučné hořčice
4 lžíce oleje
4 jarní cibulky
1 lžíce másla
1/8 l masového vývaru
1/8 l červeného vína
1 lžička Solamylu
sůl
alobal
Postup
Maso špičatým nožem odblaníme. Bobkový list a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek, smícháme s hořčicí a 2 lžícemi oleje a směsí potřeme maso. Cibulky omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pekáčku rozehřejeme 2 lžice oleje, rychle na něm za stálého míchání osmažíme cibulku, vložíme maso a dáme péci na trouby. Pečeme 20 minut při 250.C (plynová trouba stupeň 5-6). Alobal potřeme máslem, položíme na něj hotovou pečeni, osolíme ji, pevně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě asi 10 až 15 minut. Šťávu z pečeně zředíme vývarem, přimícháme víno a zahustíme Solamylem. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se lehce neváže. Přecedíme a omáčku dochutíme. Maso krájíme na úhledné plátky.
Přílohy: brambory, míchaný salát
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 950x
Komentáře receptu Kořeněná hovězí pečeně ze šálu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!