Hruškový koláč s čokoládou
Suroviny
Korpus:
150 g másla
150 g cukru
3 vejce
175 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce kakaa
Obloha:
800 g hruškového kompotu (půlené hrušky)
250 ml bílého vína
kousek skořicové kůry
několik hřebíčků
1 balíček čiré dortové polevy
50 g nasekané čokolády.
Postup
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a zapracujeme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem, uhladíme a pečeme asi 50 min. Vyjmeme z trouby, dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Povrch poklademe ozdobně půlkami kompotovaných hrušek (dobře okapaných). Čirou polevu připravíme podle návodu na obalu, jako tekutinu použijeme bílé víno, které doplníme kořením. Koření samozřejmě vyjmeme dříve, než polevu nalijeme na hrušky. Čokoládou ozdobíme po obvodu moučníku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 963x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hruškový koláč s čokoládou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!