Zimní brambory
Suroviny
800 g brambor
300 g kapustiček
300 g krůtího uzeného masa
4 lžíce parmazánu
80 g másla
sůl
mletý pepř
Postup
Brambory si předem ve slupce uvaříme, necháme zchladnout a oloupeme na plátky. Kapustičky očistíme od vrchních poškozených listů a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Také je necháme zchladnout a potom každou rozkrojíme na polovinu. Uzené krůtí maso nakrájíme na tenké hranolky.
Na pánvi rozpálíme máslo a na něm opečeme připravené maso, brambory a kapustičky. Na talíři posypeme parmazánem.
Poznámky:
Místo krůtího uzeného můžeme použít jiné kvalitní uzené maso. Je to jednoduché a rychlé. Protože brambory jsou vlastně uvařené, stačí všechno orestovat společně na másle a po chvilce podávat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 165x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zimní brambory
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!