Kapustové knedlíčky do polévky
Suroviny
200 g kapusty
1vejce
1 lžíce másla
1 cibule
50 g slaniny
sůl
muškátový oříšek
strouhanka
Postup
Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Nakrájíme jemně i slaninu a kapustu. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a nakonec kapustu. Po orestování podlijeme trochu vodou a dusíme do měkka.
Vejce utřeme se změklým máslem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme vychladlou dušenou kapustu a podle potřeby strouhanku. Vytváříme malé knedlíčky, které vaříme v polévce, dokud nevyplavou (asi 6 minut).
Tyto knedlíčky se hodí jak do vývarů, tak i do krémových zeleninových polévek. Obohatit mohou i polévku z pytlíku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 658x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustové knedlíčky do polévky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!