Kachna na zázvoru

Suroviny

1 kachna
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička tlučeného kmínu
½ lžičky mletého fenyklu
1 lžička mletého máku
½ lžičky chilli (nebo pálivé papriky)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 citrón
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli i česnek a přidáme všechno koření včetně máku. Potom přidáme naporcovanou a osolenou kachnu a prudce ji opečeme po všech stranách. Při opékání porce kachny jemně propichujeme vidličkou, aby odteklo přebytečné sádlo, a to pak odstraníme (je lehké, drží se na povrchu a lze sebrat lžící nebo naběračkou. Kachnu potom podlijeme ji několika lžícemi horké vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme do šťávy kokos a citrónovou šťávu a ještě chvíli dusíme.
Podáváme s různě upravnými bramborami nebo s knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 835x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na zázvoru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist