Kachna na zázvoru
Suroviny
1 kachna
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého zázvoru
1 lžička tlučeného kmínu
½ lžičky mletého fenyklu
1 lžička mletého máku
½ lžičky chilli (nebo pálivé papriky)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 citrón
olej
sůl
Postup
Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na dvou lžících oleje osmažíme cibuli i česnek a přidáme všechno koření včetně máku. Potom přidáme naporcovanou a osolenou kachnu a prudce ji opečeme po všech stranách. Při opékání porce kachny jemně propichujeme vidličkou, aby odteklo přebytečné sádlo, a to pak odstraníme (je lehké, drží se na povrchu a lze sebrat lžící nebo naběračkou. Kachnu potom podlijeme ji několika lžícemi horké vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme do šťávy kokos a citrónovou šťávu a ještě chvíli dusíme.
Podáváme s různě upravnými bramborami nebo s knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 835x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na zázvoru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!