Těstovinový salát provensálský
Suroviny
300 g těstovin (vrtule)
200 g šunky
200 g slaniny
1 salátová okurka
2 papriky
4 rajčata
10 černých oliv
2 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíce provensálského koření
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (na fotografii jsou použité barevné vrtulky). Očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Na proužky nakrájíme i slaninu a šunku a obojí orestujeme na pánvi. Začínáme slaninou, ta pustí trochu tuku, pak přidáme šunku.
Olej, ocet (je dobré použít kvalitní olej i ocet), sůl a provensálské koření promícháme a nalijeme na všechny připravené nakrájené suroviny. Lehce promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Poznámka:
Salát je velmi lehký, málo kalorický. Pokud máte třeba čerstvý tymián, který je jinak součástí provensálského koření, můžete odrhnout jeho jemné lístečky a přidat do salátu také. Salát se tymiánem krásně provoní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 309x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Těstovinový salát provensálský
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!