Vepřová panenka na česneku
Suroviny
600 g vepřové panenky
sůl
olej
mletý pepř
4 stoužky česneku
Příloha:
800 g brambor
kmín
2 mrkve
růžičková kapusta
máslo
muškátový květ
Postup
Vepřovou panenku nakrájíme na větší spalíčky, každý rukou trochu rozšíříme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a kousky masa jím potřeme. Na troše oleje maso rychle opečeme po všech stranách (pozor na česnek, ať ho nespálíme). Potom buď maso podlijeme asi 3 lžíce vývaru nebo teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Nebo můžeme maso dát dojít asi na 10 minut do trouby zahřáté na 200 st. C.
Na přílohu uvaříme brambory pokrájené na poloviny. Ke konci varu přidáme nahrubo pokrájenou mrkev a očištěné kapustičky. Vaříme společně s bramborami asi 5 minut. Potom slijeme vodu a brambory se zeleninou opečeme na másle. Okořeníme muškátovým květem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 902x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová panenka na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!