Jehněčí kýta s rozmarýnem

Suroviny

(pro 6 osob)
1,5 kg jehněčí kýty
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
1 lžička soli
pepř
1 lžička hořčice
4 lžíce oleje
250 ml červeného vína
250 g rajčat
100 g cibule
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Maso potřeme kořením a hořčicí, vložíme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do horké trouby při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) péci asi na 90 minut. Při pečení občas podléváme vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kostičky a na poslední půlhodinu přidáme k pečeni. Upečenou kýtu přendáme na mísu, přikryjeme a před krájením necháme 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu procedíme na pánev. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, vmícháme do šťávy a necháme povařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.
Kýtu podáváme horkou, jinak je klihovatá.
Příloha: vařené brambory, zelené fazolky s petrželkou, rajčata. K pití lehké červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 628x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kýta s rozmarýnem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist