Králík na dijonské hořčici
Suroviny
1 menší králík
3 lžíce olivového oleje
3 lžíje dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje na opečení
Na přílohu:
1 kg uvařených brambor
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce sádla
Postup
Králíka očistíme, rozdělíme na porce a osušíme. V hlubší misce si ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny (nebo i přes noc, potom ale misku zakryjeme potravinářskou fólií, aby maso neoschlo).
Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme marinádu, pokud nějaká zbyla a trochu horké vody (3-4 lžíce). Vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne. Trvá to asi 45 minut až hodinu, podle výkonu trouby. Je-li třeba, maso podlijeme a občas potřeme vypečenou tekutinou. Protože většinu práce za nás vykoná trouba, můžeme se věnovat více příloze.
Uvařené brambory pokrájíme na silnější plátky, slaninu a cibuli na kostičky.
Na velké pánvi opečeme slaninu, přidáme trochu sádla (oleje) a osmahneme cibulku. Nakonec přidáme nakrájené brambory a necháme je prohřát. Občas promícháme. Na talíři brambory posypeme nakrájenou zelenou natí (pažitkou, petrželkou, natí z cibulky, já používám třeba rukolu, která mi roste v truhlíku na balkoně).
Dobrý je k tomu třeba hlávkový či okurkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 775x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na dijonské hořčici
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!