Filé po rouensku
Suroviny
800 g rybího filé
100 g slaniny
2 kelímky zakysané smetany
200 g ementálu
2 lžíce kaparů
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
bílý pepř
Postup
Rybí filé necháme rozmrazit, papírovým ubrouskem odstraníme přebytečnou vodu. Pokapeme ho citrónem. Slaninu nakrájíme a opečeme. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Filé osolíme a opepříme a naskládáme na slaninu. Každý kousek z vrchu potřeme hořčicí, posypeme kapary a zbývající slaninou. Zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě předehřáté asi na 200 st. C po dobu zhruba 20 minut. Potom posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a ještě 10 minut zapečeme.
Jako přílohu můžeme použít brambory, ale třeba i chléb. Kapary lze nahradit na drobné kostičky nakrájenou kyselou okurkou.
Poznámka:
Na pohled to nijak moc nevypadá, ale má to výbornou chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 440x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Filé po rouensku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!