Madridská pánev
Suroviny
2 cibule
150 g šunky
250 g hovězího masa
3 lžíce oleje
2 lžíce mleté červené papriky
1,5 lžičky soli
mletý černý pepř
1 sušená feferonka
125 ml červeného vína
2 brambory
1 celá červená paprika
2 lžičky cukru
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na centimetrové kostky, šunku na čtverečky, papriku zbavenou jádřince na kolečka. Na pánvi s vysokým okrajem nebo v pekáči ohřejeme olej. Do horkého oleje dáme cibuli, šunku, maso a za stálého míchání opékáme 5 minut. Okořeníme mletou červenou paprikou, solí a pepřem. Přidáme podélně nařezanou feferonku, zalijeme vínem. Přikryté dusíme na minimu asi 40 minut. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostky. Spolu s cukrem a kolečky papriky zamícháme do masa, na minimu vaříme odkryté ještě 15 minut. Feferonku z pánve vyjmeme.
Podáváme s bílým pečivem nebo bramborami, zapíjíme červeným vínem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 036x
Komentáře receptu Madridská pánev
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!