Štouchané brambory s vinnou klobásou

Suroviny

1 kg brambor
70 g másla
sůl
kmín
kousek pórku
800 g vinné klobásy
200 g sladké smetany

recept nemá fotografii

Postup

Vinnou klobásu poklademe do zapékací misky takové velikosti, aby v jedné vrstvě zakryla dno a zalijeme smetanou. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme (spíš dusíme) asi 20 minut. Výhodou tohoto způsobu přípravy vinné klobásy je to, že nepraská jako při smažení, nevýhodou, že není příliš estetická pro oko.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Vodu slijeme, přidáme rozpuštěné máslo a rozšťoucháme. Na talíři posypeme velmi jemně nakrájeným pórkem.
Poznámka:
Šťouchané brambory jsou teď docela v módě a lze do nich přidat leccos (vařené krupky, malé růžičky brokolice...)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 569x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štouchané brambory s vinnou klobásou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist