Zelné závitky vege
Suroviny
1 hlávka bílého zelí
sůl
cibule
4 stroužky česneku
50 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
100 g pšeničné krupice
300 ml zeleninového vývaru
2 lžičky strouhané citrónové kůry
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky kayenského pepře
1 kg rajčat
2 lžíce strouhanky
50 ml bílého vína
Postup
Zelnou hlávku očistíme a povaříme vcelku asi 5 minut v horké vodě. Potom odebereme asi 16 listů a silná žebra naplocho seřízneme (ale list neprořízneme). Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Sušená rajčata také posekáme a s česnekem a cibulí je osmahneme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme krupici a vývar a asi 5 minut povaříme. Pak necháme na mírném ohni stát, až krupice vsákne vývar.. Ochutíme citrónovou kůrou a kořením.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Asi třetinu rajčat promícháme s krupicovou směsí a strouhankou. Vždy dva zelné listy položíme přes sebe, naplníme kořeněnou krupicovou směsí s rajčaty, stočíme do závitku a vložíme do tukem vytřené zapékací misky. Zbylá nakrájená rajčata smícháme s nasekaným česnekem, 2 lžícemi oleje, vínem a osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme závitkÿ a pečeme asi 60 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 714x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelné závitky vege
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!