Salát z červeného zelí s jablky
Suroviny
1/2 hlávky červeného zelí
4-6 jablek
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
mletý pepř
2 lžíce rozinek
Postup
Červené zelí nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Asi dvě až 3 minuty ho spaříme v horké vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Zatím si propláchneme rozinky, oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na kostičky.
Smáícháme ocet, olej, sůl a pepř, zálivku nalijeme na zelí a dobře promícháme. Potom přidáme nakrájená jablka a rozinky a ještě jednou zlehka zamícháme. Salát je lepší nechat odležet v chladnu. Přikrytý potravinářskou fólií vydrží v ledničce třeba dva dny. Můžeme ho používat jako přílohu k jídlu, ale přidáme-li třeba tousty, tak i jako lehkou dietní večeři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 758x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z červeného zelí s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!