Telecí maso na paprice

Suroviny

750 g telecího z plece
80 g másla
40 g slaniny
60 g cibule
sůl
sladká mletá paprika
30 g hladké mouky
1/8 litru sladké smetany
vývar z masa či zeleniny

recept nemá fotografii

Postup

Omyté a osušené telecí maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj na kostičky pokrájenou slaninu a trochu ji vyškvaříme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme a zaprášíme paprikou. Nakonec přidáme nakrájené maso, osolíme ho, promícháme a jakmile se zatáhne, podlijeme ho vývarem. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Vývar podle potřeby přiléváme.
Po uplynutí uvedené doby necháme šťávu trochu vydusit, aby byla hustá, pak ji zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, promícháme a podlijeme smetanou. Přidáme opět trochu vývaru a maso dodusíme do měkka. Můžeme také přidat lžíci kečupu (omáčka má pak lepší barvu) a lžíci vína.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem, ale jako přílohu můžeme použít i pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 966x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí maso na paprice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist