Telecí maso na paprice
Suroviny
750 g telecího z plece
80 g másla
40 g slaniny
60 g cibule
sůl
sladká mletá paprika
30 g hladké mouky
1/8 litru sladké smetany
vývar z masa či zeleniny
Postup
Omyté a osušené telecí maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj na kostičky pokrájenou slaninu a trochu ji vyškvaříme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme a zaprášíme paprikou. Nakonec přidáme nakrájené maso, osolíme ho, promícháme a jakmile se zatáhne, podlijeme ho vývarem. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Vývar podle potřeby přiléváme.
Po uplynutí uvedené doby necháme šťávu trochu vydusit, aby byla hustá, pak ji zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, promícháme a podlijeme smetanou. Přidáme opět trochu vývaru a maso dodusíme do měkka. Můžeme také přidat lžíci kečupu (omáčka má pak lepší barvu) a lžíci vína.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem, ale jako přílohu můžeme použít i pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Telecí maso na paprice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!