Smažený celer s ananasem
Suroviny
1 větší celer
sůl
citrónová šťáva
mletý pepř
hladká mouka
4 kolečka ananasu
4 plátky šunky
30 g másla
černé a zelené olivy
zelená petrželka
tatarská omáčka
Těstíčko na smažení:
70 g hladké mouky
1 vejce
špetka prášku do pečiva
špetka soli
5 lžic světlého piva
Postup
Celer neloupeme, jen očistíme a v osolené a slabě okyselé vodě vaříme téměř do měkka (neměl by se rozpadat). Po vyjmutí ho necháme zchladnout, potom ho oloupeme a nakrájíme na 4 plátky o síle asi 15 mm. Každý plátek osolíme a opepříme, namočíme v těstíčku a usmažíme. Zlatožluté celerové řízky uchováme v teple (položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk). Na kousku másla opečeme po obou stranách kolečka ananasu a políme je na usmažený celer. Plátek šunky srolujeme, položíme přes střed ananasu a připevníme párátkem. Ozdobíme olivami (buď nakrájenými na kolečka nebo v celku a zelenou petrželkou. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Můžeme podávat bez přílohy jako předkrm, nebo s vařeným bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 852x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený celer s ananasem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!