Brokolice s parmezánem

Suroviny

1 brokolice
100 g šunky
20 g parmezánu
60 g másla
1 kelímek zakysané smetany
1 žloutek
sůl
strouhanka

recept nemá fotografii

Postup

Brokolici rozdělíme na větší růžičky a ve slané vodě uvaříme na skus (tj. nemá být úplně měkká, bude se ještě tepelně upravovat). Necháme ji okapat a zchladnout a rozdělíme na menší růžičky. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Dno poklademe vrstvou brokolice, posypeme parmezánem a pokud jsme vše nespotřebovali, opakujeme. Pak dobře setřeseme, aby nebyly mezi brokolicí zbytečné mezery. Vše pokapeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek a poklademe tenkými lístky másla. Pečeme v troubě asi ½ hodiny.
Poznámky:
Místo brokolice můžeme použít květák. Lze také doplnit na proužky nakrájenou šunkou nebo uzeným masem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 869x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brokolice s parmezánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist