Krůtí řízky s hříbky
Suroviny
4 řízky z krůtích prsou
2 hříbky
tuk
sůl
mletý pepř
1 kelímek zakysané smetany (ne light!)
Postup
Krůtí řízky opláchneme, osušíme, můžeme velmi lehce naklepat přes fólii (ale nemusíme) a osolíme. Očistíme si i houby – vhodné jsou opravdu krásné, na řezu bílé tvrdé hřiby. Neoddělujeme u nich nohy, ale podélně je nakrájíme na tenčí plátky, tak aby byla pokud možno na řezu hlava i noha. Pak máme vše připraveno a můžeme začít s tepelnou úpravou.
Krůtí řízky po obou stranách opečeme a teprve v okamžiku, kdy se dopékají po druhé straně, tak přidáme nakrájené houby. Zalijeme hustou zakysanou smetanou a zvýšíme příkon tepla, aby se tekutina rychleji odpařila. Musí vzniknout spíše š'táva, než omáčka. Nakonec poprášíme bílým pepřem.
Podáváme třeba s tousty z veky, doplníme barevnou čerstvou zeleninou (kousek červené papriky a kousek listového salátu), protože jídlo je jinak barevně dost nevýrazné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 551x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí řízky s hříbky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!