Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
Suroviny
300 g hlívy ústřičné
2 brambory
2 mrkve
kousek petržele
celer
zelená petrželka
1 cibule
2 stroužky česneku
mletý pepř
majoránka
kmín
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
Postup
Všechnu zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme trochu tuku (másla, sádla, oleje), na něm orestujeme nakrájenou cibulku a hlívu. Potom vše zalijeme horkou vodou (případně vývarem). Vodu osolíme. Jakmile se vaří, přidáme ostatní nakrájenou zeleninu kromě brambor, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, trochu mletého pepře. Asi po 10 minutách přidáme brambory (vaří se kratší dobu než kořenová zelenina).
Z másla a mouky si umícháme světlou jíšku, rozmícháme ji s vodou a vlijeme do polévky. Necháme asi 10 minut provařit. Polévku podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka:
Prakticky jde o bílou bramboračku, protože zatímco klasické houby z lesa způsobí tmavou barvu polévky, hlíva polévku nebarví. Chutná také jinak, takže je vhodné ji do jídelníčku sem tam zařadit. Je však nutné ji tepelně upravit, proto se nejdříve orestovala a pak ještě vařila v polévce ze všech surovin nejdéle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 570x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!