Španělský ptáček
Suroviny
4 hovězí plátky (roštěná, zadní)
2 cibule
1 párek (klobáska)
100 g anglické slaniny
1 vejce
2 kyselé okurky
ostrá hořčice
sůl
mletý pepř
hladká mouka
olej (sádlo)
Postup
Hovězí plátky naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme hořčicí - může být obyčejná plnotučná nebo třeba dijonská. Vajíčko uvařené natvrdo rozdělíme na čtvrtky, okurky podélně na poloviny a párek nebo klobásku podélně na čtvrtky. Na každý plátek poklademe plátek anglické slaniny kousek vajíčka, kyselé okurky a párku, pevně zabalíme a ovážeme nití nebo upevníme jehlou na závitky. Hotový závitek obalíme v hladké mouce.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje (sádla), cibuli na něm orestujeme a opečeme po všech stranách závitky. Potom je zalijeme horkou vodou asi do poloviny výšky závitků, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme. Ke konci dušení (doba záleží na kvalitě masa), zahustíme šťávu lžičkou mouky rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Podle potřeby dosolíme. Kdo má rád hladkou šťávu bez kousků cibule, může ji rozmixovat.
Podáváme klasicky s vařenou rýží.
Poznámka:
Očekávám, že co člověk připravující ptáčky, to bude jiný názor na jejich náplň. Také experimentuji a dovnitř přidávám, co dům a zahrada dá. Například posekanou chilli papričku, proužek cukety či mrkve (tu hlavně pro barvu).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 563x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Španělský ptáček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!