Normandský jablkový koláč

Suroviny

1 kg jablek
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
125 g másla
½ lžičky skořice
rozinky
2 hrsti ořechů

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná jablka nakrouháme na okurkovém struhadle. V míse smícháme mouku s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, máslo rozpustíme. Toto množství stačí na dvě formy na srnčí hřbet. Formy vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno formy nasypeme vrstvu mouky s cukrem, na to vrstu nastrouhaných jablek, hustě posypeme rozinkami a ořechy a zakapeme rozpuštěným máslem. Tak pokračujeme až do naplnění formy, končíme moukou, kterou pokapeme máslem (nebo poklademe lístečky nerozpuštěného másla). Pečeme při 180 st. C asi 45 minut.
Necháme zchladnout, vyklopíme z formy a krájíme na plátky. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Normandský jablkový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist