Normandský jablkový koláč
Suroviny
1 kg jablek
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
125 g másla
½ lžičky skořice
rozinky
2 hrsti ořechů
Postup
Oloupaná jablka nakrouháme na okurkovém struhadle. V míse smícháme mouku s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, máslo rozpustíme. Toto množství stačí na dvě formy na srnčí hřbet. Formy vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno formy nasypeme vrstvu mouky s cukrem, na to vrstu nastrouhaných jablek, hustě posypeme rozinkami a ořechy a zakapeme rozpuštěným máslem. Tak pokračujeme až do naplnění formy, končíme moukou, kterou pokapeme máslem (nebo poklademe lístečky nerozpuštěného másla). Pečeme při 180 st. C asi 45 minut.
Necháme zchladnout, vyklopíme z formy a krájíme na plátky. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Normandský jablkový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!