Jemný jablkový závin s tvarohem

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
2 žloutky
3 lžíce oleje
špetka soli

Náplň:
3 velká jablka
2 vejce
60 g cukru
3 lžíce citrónové šťávy
650 g šlehaného tučného tvarohu
60 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme do mísy, smícháme s 1 žloutkem, solí a olejem a přidáme asi 125 ml vlažné vody. Těsto zpracujeme do hladkého bochánku a několikrát jím udeříme o pracovní plochu. Poté ho přikryjeme teplým kastrolem (nebo nahřátou miskou) a necháme asi 30 minut odpočinout.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky dotuha ušleháme, žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do pěny. Tvaroh a jablečné plátky vmícháme do žloutkového krému. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vyválíme na pomoučené utěrce a opatrně roztahujeme rukama do tenka tak, jak je to možné. Přitom potíráme těsto olejem, aby se nepotrhalo. Na těsto rozprostřeme náplň a posypeme rozinkami. Závin za pomoci utěrky zabalíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Položíme samozřejmě spojem dolů. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 842x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný jablkový závin s tvarohem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist