Jemný jablkový závin s tvarohem
Suroviny
Těsto:
250 g hladké mouky
2 žloutky
3 lžíce oleje
špetka soli
Náplň:
3 velká jablka
2 vejce
60 g cukru
3 lžíce citrónové šťávy
650 g šlehaného tučného tvarohu
60 g rozinek
Postup
Mouku prosijeme do mísy, smícháme s 1 žloutkem, solí a olejem a přidáme asi 125 ml vlažné vody. Těsto zpracujeme do hladkého bochánku a několikrát jím udeříme o pracovní plochu. Poté ho přikryjeme teplým kastrolem (nebo nahřátou miskou) a necháme asi 30 minut odpočinout.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky dotuha ušleháme, žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do pěny. Tvaroh a jablečné plátky vmícháme do žloutkového krému. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vyválíme na pomoučené utěrce a opatrně roztahujeme rukama do tenka tak, jak je to možné. Přitom potíráme těsto olejem, aby se nepotrhalo. Na těsto rozprostřeme náplň a posypeme rozinkami. Závin za pomoci utěrky zabalíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Položíme samozřejmě spojem dolů. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 842x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemný jablkový závin s tvarohem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!